Myytävät yritykset

AUTOMAALAAMO

Lapissa yksi vanhimmista alan toimijoista. Logistisesti hyvällä paikalla. Myydään yrittäjän eläköitymisen vuoksi.

LINJA-AUTOTILAUSLIIKENNETTÄ HARJOITTAVA YRITYS

Vuosituhannen vaihteesta alkaen Lapissa toiminut yritys. Myydään yhtiön osakekanta yrittäjän eläköitymisen johdosta. Palvelun luotettavuus, kaluston varmuus ja siisteys, koulutettu henkilöstö ja heidän palvelualttius, sekä nopea reagointi asiakastarpeisiin ovat yrityksen vahvuuksia. Yrityksen autokalusto sisältää neljä linja-autoa.

Magic Light River Hotel-concept

Unelmakohde sinulle, joka haluat laajentaa tai alkaa matkailualan yrittäjäksi Leville johtavan tien varrella, Ounasjoen rannalla.

Rantaviivaa yhteensä jopa 350 metriä.
Piha-alue . rajoittuu Ounasjokeen ja toisella puolen tiehen Rovaniemi-Levi. Ranta-alueen koknaisala on noin 4,5 ha

https://www.lapland.fi/fi/business-2/magic-light-river-hotellihanke/

Alueen kokonaisala n. 4,5 ha, rantaviivaa n. 350 m

KOHTEEN KUVAUS

Taustaa

Lapissa on tällä hetkellä erittäin positiivinen vire matkailun saralla. Kasvavat ulkomaiset matkailijavirrat sekä uudet suorat lentoyhteydet ovat olleet uutisissa jo pidemmän aikaa. Kapasiteetin on uutisoitu olevan talvikuukausina riittämätön eri puolilla Lappia vastaamaan kovaan kysyntään.

Kohteen sijainti

Sijaintimme Patokoskella on ihanteellinen, hotellialue rajoittuu toiselta puolelta vapaana virtaavaan Ounasjokeen ja toiselta puolelta Rovaniemi – Kittilä kantatiehen 79, rantaviivaa on yhteensä reilut 350 m. Rovaniemen ja Kittilän hyvien lentoyhteyksien lisäksi Patokoskelle on myös päivittäin useita bussivuoroja, jotka kaikki ajavat rautatieaseman kautta.

Tuleva hotellirakennus (tiloja kolmessa kerroksessa n. 1200 rkm2) monipuolisine palveluineen Ounasjoen rannalla on saneerattavissa entisestä koulurakennuksesta kohtuullisin kustannuksin alueen sydänmeksi sisältäen:

  • Majoituspalvelut 1-4 hengen huoneissa, yhteensä 21 yksikköä, kapasiteetti n. 40      matkailijaa
  • vastaanottotila ja lounge (n. 20 asiakaspaikkaa)
  • erikokoisia kokous- ja neuvottelutiloja
  • ravintolatilat: salissa n. 80 asiakaspaikkaa
  • kesäisin näköalaterassi (n. 30 asiakaspaikkaa)
  • hotellin alakerrassa toimivat: saunaosasto, pieni spa-osasto ja gym-tila, viinikellari ja pelihuone (biljardi ja viihtyisää oleskelutilaa)

Hotelli tarjoaa matkailijoilleen viihtyisää oleskelumahdollisuutta ja laadukkaita palveluita päivittäisten aktiviteettien lomassa sekä kokous- ja juhlatilaisuuksien järjestäjille laadukkaita palvelupaketteja tarvittaessa kytkettynä luontoon liittyviin elämyksiin ja aktiviteetteihin.

Luonnon kokeminen

Kaupan kohteeseen kuuluvat ”hotellin” lisäksi viereisellä tontilla olevat kahdeksan rivitalohuoneistoa, hyväkuntoisen omakotitalo sekä vapaat tontit valmiilla kunnallistekniikalla (vesi- ja viemärilinjat), yhteensä ranta-aluetta on yli 4,5 hehtaaria, joten ranta-alueen hyödyntämiseen ovat lähes rajattomat mahdollisuudet. Lisäksi lähietäisyydellä on 36:n hehtaarin metsäinen luontoalue, mistä on hulppeat näkymät lappilaiseen vaaramaisemaan. Alueelle on suunniteltu laavu tulisijoineen ohjelmapalveluiden ”tukikohdaksi”: mm. revontuli- ja lumikenkäretket, hiihtäjien taukopaikka, kesällä marjastus-, patikointi- ja luontoretket tarpeellisin osin ohjattuina. Alue mahdollistaa osaltaan väkirikkaista ja saasteiden rasittamista suurkaupungeista saapuville matkailijoille puhtaan luonnon ja ilman kokemisen sekä Lapin mystiikan ja täydellisen hiljaisuuden kokemisen eri vuoden aikoina.

Alueelle on suunniteltu kesäisin puumajoitusta (tentsile) luonnontarkkailuun ja matkailijoiden kokemusten kartuttamiseksi lappilaisesta luonnosta. Talvisin kävijöillä on mahdollisuus majoittua laadukkaisiin glamping-majoitusyksiköihin, joita on suunniteltu myös metsäkohteeseen ja jotka soveltuvat myös mm. revontulten tarkkailuun. Edellä kuvattu elämystuotanto on suunniteltu pääasiassa oman tuotannon kautta toteutettavaksi ja tarvittaessa käytetään toteutuksessa paikallisia yhteistyökumppaneita.

Vetovoimainen ja laadukas elämystuotanto ympärivuotisine palveluineen on koko toiminnan menestyksen ratkaiseva keskeinen asia. Ja sen onnistuneen toteutuksen ratkaisee lappilainen luonto monimuotoisesti elementteineen eri vuodenaikoina. Toimintaa tukevat laadukkaat jo esille tulleet majoitus-, ravitsemus- sekä oheis-palvelut.

Vaikutukset ympäristöön

Suunnitellut ratkaisut soveltuvat erittäin hyvin ympäröivään luontoon sopiviksi. Kestävällä tavalla suunniteltu ohjelmapalveluiden toteutus ja kohteissa harjoitettava majoitustoiminta eivät aiheuta lähiympäristölle vahinkoa.

Toiminta, valmistelu

Toiminnan ehdottomana tavoitteena on tarjota laadullisesti korkeatasoisia fasiliteetteja, palveluja ja toimintoja. Tarkoituksena on siis pyrkiä ohjaamaan kohteeseen majoittuvia asiakkaita päivisin eri aktiviteettien pariin ja illallinen oheispalveluineen ja oleskeluineen tapahtuisi pääsääntöisesti hotellissa.

Tärkeä osa valmisteluvaiheessa on esittely kansainvälistä toimintaa toteuttaville  matkanjärjestäjille, joille kohdetta tulee  esitellä kohteen osien valmistumisen edetessä ja huomioida tavoitteena olevien matkailijoiden kansallisuuksien ja kulttuurien erityistarpeet ja mieltymykset. Alkuvaiheessa tärkeää onkin ulkomaisten matkanjärjestäjien saaminen vierailemaan kohteessa ja päästä esittelemään heille tulevaisuuden suunnitelmia. Matkanjärjestäjien ja tapahtumayrittäjien palaute fasiliteeteista sekä erityisesti  suunnitelmista on tärkeä toiminnan toteuttamisen kannalta.     

Kohteen kehittäminen ja toteutus

Esitellyn Patokosken hotellin ja siihen liittyvän luontoalueen menestys perustuu kansainväliseen matkailukysyntään, jonka osalta erityisesti Rovaniemi maaseutualueineen ja Kittilä on saavuttanut jo pysyvän jalansijan. Kohde tarjoaa huomattavan laajaa luontomatkailukokemusta matkailijoilleen selkeästi rauhallisemman sijaintinsa ja saavutettavuutensa vuoksi kuin monissa muissa lappilaisissa kohteissa. Sillä on edellytykset toimia jatkossa uutena merkittävänä monipuolisesti matkailijoille aitoja lappilaisia elämyksiä tarjoavana luontomatkailu- ja kokouskohteena ja se omaa mahdollisuuden kasvaa uudenlaiseksi ja vetovoimaiseksi matkailukohteeksi.

Kohde on mahdollista saneerata edellä esitetyn mukaisesti ostajatahon mieltymysten mukaan palvelujen toteuttamista ja liiketoiminnan käynnistämistä varten. Esitettyä suunnitelmaa on myös mahdollisuus kehittää vaiheittain tulevien vuosien aikana esitetyn kokonaisratkaisun laajuudessa.

Kokonaishinta 850 000 euroa